Webtárhely, domain, tárhely

Webtárhely, domain, tárhely. Hol, mit, mennyiért? Lassan elindul a honlapom, de ötletem sincs merre induljak. Azt hiszem ezt nem fogom olcsón megúszni, körbe kell járnom a témát. Nekem nem elég egy félmegoldás, a legjobbat akarom.

Friss topikok

A domain név helyes megválasztása

2010.02.11. 09:27 LordAzazel

Hiába a lejobb tárhely, ha nincs hozzá jó domain név! Egy weboldal esetében kiemelkedően fontos a domain név megválasztása és én is ezen agyalok már napok óta. Összeszedtem minek is kell megfelelnie a domain nevemnek:

- könnyű megjegyezhetőség
- rövidség
- lehetőleg magyar legyen
- utaljon a tevékenységi körömre

Ha megengeditek inkább titokban tartnám mivel is foglalkozom ezért nem írom le a választott domain nevemet. Viszont a fenti paramétereknek maximálisan megfelel, hogy miért?

Könnyű megjegyezhetőség: Lehet, hogy valaki csak egy plakáton vagy egy másik weboldalon látja meg az oldalam domain nevét. Fontos, hogy könnyen megjegyezhető legyen ha esetleg később szeretné meglátogatni az oldalam emlékezzen rá!

Rövidség: Ha rövid könnyen megjegyezhető és könnyen leírható. Minnél hosszabb és összetetteb a domain annál több esélyt adunk egy esetleges elgépelési hibára

Lehetőleg magyar legyen: Mivel magyar nyelvterületen szeretnék elsősorban érvényesülni ezh is a könnyű megjegyezhetőséget támogatja. Ellenben egy angol domain névvel telefonban sem kell betűznöm, hogy megértsék.

Utaljon a tevékenységi körömre: A domain név keresőoptimalizálás szempontjából a legfontossabb kulcsszavunk. Ha szerepel benne a legfontosabb kulcsszavunk lényegesen könnyebben fogunk a találati listák elejére kerülni!

Hát ennyit kb. a domain név kiválasztásáról, folytatjuk...

Szólj hozzá!

Címkék: domain

A bejegyzés trackback címe:

https://domain-webtarhely.blog.hu/api/trackback/id/tr391748644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása